A szem alatti sötét karikák

2017.02.16

A szem alatti sötét karikák

A sötét karikákat leggyakrabban egy átmulatott éjszaka vagy éppen a fáradtság okozza. Bőrünk vastagságát a gének határozzák meg, ezt nem nagyon tudjuk befolyásolni.

A szem alatti sötét karikák tulajdonképpen a nagyon vékony bőrrétegen átlátszódó vérerek. Az idő előrehaladtával a bőrünk egyre vékonyodik, veszít rugalmasságából. Emiatt az idősebbeknek a sötét karikái is látványosabbak lehetnek, attól függetlenül, hogy mennyire kipihentek. A sötét karikákat gyakran a szem püffedtsége kíséri, ezt általában a folyadék felgyülemlése okozza, melynek hátterében allergia, betegség vagy túlzott sófogyasztás áll.

Persze egy jól megválasztott szemkörnyékápolónál nincs is jobb, de ha hirtelen kell segítség, akkor jönnek jól a házi praktikák:

1. Természetes olajok

Használj természetes olajokat bőröd ápolására, ezek a karikákat is halványítják.
A leghatékonyabbak a mandula-, az avokádó- és a kókuszolaj. Este, lefekvés előtt pár csepp olajat óvatosan masszírozz a szemed alá. Reggel öblítsd le a maradékot langyos vízzel. Ezt akár napi rendszerességgel is használhatod, kb. 2 hét alatt csodákra képes.

2. Zöldségek

Az uborka nemcsak frissítő és hűsítő hatású, de összehúzza az ereket is, csökkenti a gyulladást és a duzzanatot.

Vágj le 2 vastagabb szeletet, tedd őket fél órára a hűtőbe, majd a szemedre, legalább 10 percig.Utána óvatosan öblítsd le a szem körüli területet langyos vízzel. Ugyanezt megcsinálhatod nyers burgonyaszelettel is, ami a táskás, karikás szemre frissítő hatású.

3. Koffein

A koffein nyugtatja a bőrt és eltünteti a puffadást a szem környékéről.
Áztass meleg vízbe két filter fekete teát,csavard ki őket, majd helyezd a szemhéjakra. 30 perc múlva eltűnnek a karikák és lelohad a puffadás.

Vagy keverj össze egy kevés kávézaccot egy kis kókuszzsírral, hogy kenhető masszát kapj, ezt kend a szemed alá óvatosan. Hagyd hatni 15-20 percig, utána langyos vízzel öblítsd le. A kókuszzsír hidratáló és gyulladáscsökkentő, a kávéban lévő koffein pedig élénkít.

© 2017 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!