Helyes otthoni arcápolás

2017.03.12

Helyes otthoni arcápolás

Sajnos a mai napig vannak, akik tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogyan is kellene otthon ápolniuk az arcbőrüket. A mi kultúránkban nincs már kisgyerek korunktól belénk nevelve a helyes arcápolás, mint mondjuk a keleti országokban.
Most erről készültem egy rövid írással. :)

Bőrünk öregedésének késleltetése és az egészséges bőr a rendszeres és helyes ápoláson múlik.

A bőrápolásnak két típusa van. A kozmetikusnál történő kezelés, melyeknek látványosabb és tartósabb eredménye van, és az otthoni arcápolás, hogy a kozmetikai kezelések eredményét tovább megőrizzük. Vannak mindennapos teendők, mint a letisztítás, tonizálás, hidratálás. A bőrtípusnak megfelelő termékek kiválasztása mellett a hangsúly a rendszerességen van, hisz csak így őrizhetjük meg bőrünk szépségét és fiatalságát, ezért is kell naponta kétszer fokozott figyelmet fordítanunk a tisztításra és hidratálásra.
De szükség van időszakos ápolásra is, ilyen a radírozás és a pakolások használata.

1. Letisztítás: reggel és este végezzük, bőrtípusnak megfelelő arclemosóval. Ha sminket viselünk azt sminklemosóval töröljük le. Kerüljük az olyan tisztítókat, amelyek túlszárítják a bőrt, mert attól csak jobban fog zsírosodni.

2. Tonizálás: a tonik eltávolítja a szennyeződések és az arctej maradványait, összehúzza a pórusokat, visszaállítja a pH-t, frissíti a bőrt,valamint előkészíti a következő lépésekre. Kerüljük az alkoholos tonikokat, még a zsírosodásra hajlamos bőrűek is.

3. Szérum: a szérumok koncentrált formában tartalmazzák a hatóanyagokat. A sűrű, folyékony állagnál fogva az aktív összetevők hatékonyabban jutnak be a bőrbe.

4. Hidratáló krém: a hidratálás a tisztítás után a legfontosabb eleme a bőrápolásnak. A különböző bőrtípusokra eltérő krémek valóak, a száraz bőrre a testesebb krémek, míg a zsírosabb bőrre az egészen könnyű formulák ideálisak.

5. Szemkörnyékápoló: ezek a termékek kifejezetten a szemkörnyék érzékeny bőrére lettek kifejlesztve és segítenek a szem körüli ráncokon és a karikákon.

6. Bőrradír (peeling): eltávolítják az elhalt hámsejteket, így bőrünk fellélegzik és jobban felszívódnak a krémekben levő hatóanyagok. Hetente legalább egyszer érdemes a bőrt radírozni.

7. Pakolások, maszkok: tartósan és alaposan táplálják a bőrt, kezelik a különböző bőrproblémákat. Érdemes hetente egyszer, az alapos letisztítás és radírozás után bőrtípusunknak megfelelő pakolást használnunk.

Mindezek mellet persze rengeteget számít a megfelelő folyadékbevitel, a zöldségek gyümölcsök fogyasztása, a kiegyensúlyozott táplálkozás, hogy megőrizzük bőrünk szépségét.

© 2017 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!